utorak, 30. novembar 2010.

Inventionland - zemlja čuda

Inventionland je najveća američka fabrika inovacija, izbaci od 2000 do 2400 izuma godišnje. Inventionland pokazuje da je inovativni duh živ i zdrav u Americi. Preko 700 trgovina i on-line prodavnica prodaje proizvode koje je izumila i razvila ova kompanija.

Kako podstaknuti kreativnost kod zaposlenih? George Davison, osnivač i izvršni direktor za razvoj novih proizvoda kompanije, izgradio je u Pittsburghu na površini od 70000 kvadratnih metara zemlju čuda. Prostor je tako dizajniran da podstakne maštu i kreativno razmišljanje. Kada se tome dodaju talentovani stručnjaci i vrhunska tehnologija dobijaju se inovativni proizvodi.

To je veoma funkcinalan i inspirativan dizajn koji se u potpunosti razlikuje od ostalih radnih prostora u svijetu.

Zaposleni u Inventionland-u rade u 16 jedintvenih tematskih jedinica, kao što su gusarski brod, špilja, divovski robot i dvorac. Posebno inspirativno djeluju postavke kao što su slapovi, drveće, leptiri i cvrkut ptica.

Tajni ulaz u Inventionland je sakriven u "Edisonovoj laboratoriji", soba koja naglašava razvoj kompanije i uspjeh njenih proizvoda.  U sobi se takođe "nalaze" Davisonovi inspirativni heroji: Thomas Edison, Walt Disney i Henry Ford.

Jedan od mnoštva inovativnih proizvoda ove kompanije je jedinstveni hibridni bicikl-skejtbord.

Davisonov tim donosi konstantni protok inovativnih proizvoda i ideja za kompanije. Te kompanije su u mogućnosti da budu ispred konkurencije.








Нема коментара:

Постави коментар